Gemini S fejőrobot
Gemini S fejőrobot

BouMatic Gemini S fejőrobot

A robotizált fejés forradalmian új megvalósítása

A GEMINI S fejőrobot egy merőben új, szabadalmaztatott, kompakt autonóm rendszer, amely ergonómiai, állatjóléti és műszaki-technológiai szempontból is egyedivé teszi, vitathatatlan előnyöket biztosítva a tejtermelők számára.

Önálló, teljesen integrált rendszer

A GEMINI S fejőállása és műszaki kiszolgáló helyisége teljesen integrált, egy autonóm, kompakt, megbízható és könnyen kezelhető fejéstechnológiai rendszert alkot.

Kialakítása, elrendezése, a felhasznált anyagok minősége és a beépített eszközök műszaki színvonala hűen tükrözik a BouMatic egyedi meglátását, szaktudását és célját, amely szerint a GEMINI képes magasabb szintre emelni a fejési teljesítményt és hatékonyságot.

Felépítés

A „konténeres” kivitel maximálisan leegyszerűsíti a telepítést és az üzembe helyezést, a robusztus kialakítás hosszú távon biztosítja a folyamatos használatot, maximális védelmet biztosít a felszerelés, az állatok és az emberek számára a külső hatások ellen, a jól átgondolt elrendezés pedig lehetővé teszi a beépített műszaki egységek, technológiai alrendszerek karbantartását vagy cseréjét továbbfejlesztés céljából.

Gemini S fejőrobot
Az egy fejőállásos Gemini S robot

Technológia

A beépített innovatív műszaki-technológiai megoldások (ToF kamera, DUALFIT páros kehelyfelhelyezés, SC Guard tejminőség-ellenőrző, „tanító” képernyő stb.) a jelenlegi fejlettségi szint legkorszerűbb eredményeit tükrözik, beépítési és elhelyezési módjuk hosszú távú problémamentes használatot és könnyű fejleszthetőséget jelent.

Gemini S fejőrobot készülék felhelyezése
DualFit páros kehelyfelhelyezése

Teljesítmény

Az egy fejőállásos GEMINI S esetében – a fejőálláshoz tartozó két kijárati kapu révén – a lehető legegyszerűbb módon megoldott az állatok fejés utáni kiválogatása.

Fejési teljesítmény

  • Napi tejhozam: max. 2 500 kg.
  • Ajánlott tehénlétszám: 60-65 tehén/robot

Tehénforgalom

Külön eszközökre csak akkor van szükség, ha valós igény merül fel az állatok több irányú terelésére, pl. StepGuardian automatikus lábvég- és körömfürösztő használata esetében.

Gemini S fejőrobot képernyője
Gemini S fejőrobot érintőképernyője

Tehénkomfort

A nyitott fejőállás, a csendes működés és a potenciális zavaró tényezők kiiktatása hozzájárul ahhoz, hogy fejés közben a tehén komfortérzete optimális legyen és nyugodt maradjon, ami arra ösztönzi, hogy gyakrabban látogassa meg a fejőrobotot, és a tejleadási folyamat is gyorsabban menjen végbe.

Gemini S fejőrobot az istállóban
Gemini S fejőrobot az istállóban

Ergonómia

Maga a konstrukció, valamint a részegységek elhelyezése és könnyű hozzáférhetősége páratlanul kényelmes munkakörülményeket és biztonságos munkafeltételeket teremt meg a kezelő(k) és a szerviztechnikusok számára.

Részletes ismertető

Prospektus letöltése

Gemini S fejőrobot kiszolgáló helyisége
Gemini S fejőrobot kiszolgáló helyisége