Tehénhűtő ventilátorok
Ventiláció

VES-Artex ventilációs rendszerek

A VES-Artex állatközpontú környezetet (ACE, Animal-Centered Environment) kínál világszerte a tejtermelő tehenészetek számára a tejtermelés optimalizálására és az állategészség hosszú távú fenntartására.

ECV tehénhűtő ventilátorok

Az ECV tehénhűtő ventilátorok az állatközpontú környezet központi elemei.

Az erős, megbízható motorokkal szerelt ventilátorok lenyűgöző levegőmennyiséget képesek mozgásba hozni, amelyet légterelők irányítanak a tehenek szintjére. A ventilátorok által generált légmozgás segít csökkenteni a hőstresszt, a tehenek több időt töltenek fekvéssel és pihenéssel, ami pozitív hatással van a tejtermelésre, a vemhességi arányra és a tehenek általános egészségi állapotára.

A szíjhajtású ventilátorok 55” és 72” méretben kaphatók.
A közvetlen hajtású motorral szerelt ventilátorok 36”, 55” és 72” méretben kaphatók.

Minden ECV ventilátor frekvenciaváltóval szerelt, és vezérlőrendszerhez csatlakoztatható a használat automatizálása érdekében. Gazdaságosan használhatók termelő-, beteg- vagy elletői istállókban, elővárakozó térben, fejőházban, fejőrobotok területén és közlekedőkön.

VES ECVD72 ventilátor
VES ECVD72 ventilátor

Panel cirkulációs ventilátorok

A panel cirkulációs ventilátorok szíjhajtású és közvetlen hajtású motorokkal is hatékonyak. Ezek a ventilátorok kivételes légáramlást biztosítanak, amely segít a hőstressz mérséklésében, csökkenti a rovarok számát, szárítja az almot, és ezáltal egészségesebb környezetet teremt meg a tehenek számára.

A ventilátorok szerelhetők oszlopra vagy függeszthetők mennyezetre. Kiváló minőségű korrózióálló üvegszálas házzal készülnek vastag UV-védőréteggel, amely hosszú élettartamot biztosít. A motorok CSA/CSA-US besorolásúak és 50 vagy 60 Hz-es változatban kaphatók.

A panelventilátorok 36”, 50”, 55”, 72” és 84” méretű szíjhajtású motorral kaphatók.
Közvetlen hajtású motorral 36” és 50” méretben kaphatók. A teljesen zárt, közvetlen hajtású motor szigetelt csapágyazású.

Minden panelventilátor frekvenciaváltóval szerelt. Vezérlőrendszerhez csatlakoztatva lehetőség van működésük automatikus szabályozására.

Kisebb helyigényüknek köszönhetően szűkebb helyeken használhatók.

VES panel ventilátor
VES panel ventilátor

Kosaras ventilátorok

A kosaras ventilátorok nagy teljesítményű és hatékony cirkulációs ventilátorok. Kiváló minőségű acélból készültek, horganyzottak és porszórt bevonattal rendelkeznek, ami korrózióállóvá és tartóssá teszi őket a zord mezőgazdasági környezetben.

Kaphatók 12”, 20”, 24” és 36” méretben, a biztonsági védőburkolatok OSHA-kompatibilisek. Minden ventilátor direkt meghajtású. A motorok teljesítménye mérettől függően 75, 250 vagy 375 W. A jól kiegyensúlyozott szilikon acél rotorok csökkentik a rezgést és a zajt, és meghosszabbítják a ventilátor élettartamát.

A ventilátorok felszereléséhez fali és mennyezeti tartók állnak rendelkezésre (180°-ban ledönthetők és 360°-ban elforgathatók).

A kosaras ventilátorok kiváló kiegészítői a szellőztetési stratégiának szűkebb helyeken, pl. folyosókon, fejőházakban, bejáratokban és irodákban.

Kosaras ventilátorok sora
Kosaras ventilátorok sora

Nyomóventilátorok

A nyomóventilátorokat úgy tervezték, hogy friss levegőt jussanak be az istállóba, a fejőházba vagy más állattartó épületbe. Kiváló kiegészítők olyan létesítményekben, ahol a nyomássemleges bemeneti nyílások nem biztosítanak elegendő levegőáramlást. Üvegszálas házzal, robusztus lapátokkal és nagy teljesítményű motorokkal szerelve ezek a ventilátorok ellenállnak a tehenészetekre jellemző körülményeknek biztosítva a több éves folyamatos használatot.

A 36”, 55” és 72” méretű nyomóventilátorok szíjhajtású motorral kaphatók.
Közvetlen meghajtású motorral kaphatók 55” és 72” méretben.
A motorok UL és CE tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A ventilátorok vezérlőrendszerhez kapcsolhatók, ezzel a működésük automatizálható. Minden ventilátor frekvenciaváltóval szerelt, amely lehetővé teszi a fordulatszám és levegőszállítás szabályozását a mindenkori klimatikus viszonyoknak megfelelően egész évben, minden éghajlaton.

Igény szerint mindkét oldalon védőburkolatok és/vagy légterelők állnak rendelkezésre.

Nyomóventilátorok sora az épület oldalán
Nyomóventilátorok sora az épület oldalán

Elszívó ventilátorok

Az elhasználódott, szennyezett levegő eltávolítása ugyanolyan nélkülözhetetlen minden szellőztetési stratégiához, mint a friss, tiszta levegő bevitele a létesítménybe. Az erős elszívó ventilátorok a levegőt a meghosszabbított kipufogó kúpon keresztül vezetik ki.

Az 50”, 55” és 72” méretű elszívó ventilátorok szíjhajtású motorral kaphatók. Automatikus szíjfeszítővel és állítókonzollal rendelkeznek az egyszerű beállítás érdekében.
Közvetlen hajtású elszívó ventilátorok 55” és 72” méretben kaphatók. Ezek a motorok teljesen zárt csapágyakkal vannak ellátva.
Minden motor UL és CE tanúsítvánnyal rendelkezik

A robusztus üvegszálas házzal, megerősített lapátokkal és az OSHA-kompatibilis biztonsági védőelemekkel készült ventilátorok minden szellőzési elrendezésben ellenállnak a zord környezetnek.

A ventilátorok vezérlőrendszerhez kapcsolhatók, ezzel a működésük automatizálható. Minden ventilátor frekvenciaváltóval szerelt, amely lehetővé teszi a fordulatszám és levegőszállítás szabályozását a mindenkori klimatikus viszonyoknak megfelelően.

Elszívó ventilátorok sora az épület falán
Elszívó ventilátorok sora az épület falán

Túlnyomásos tömlőrendszer

A túlnyomásos tömlőrendszer friss levegőt biztosít olyan helyeken, ahol nincs lehetőség több ventilátor elhelyezésére (pl. alacsony belmagasság miatt).

A levegőt a tömlő végéhez kapcsolt nyomóventilátor biztosítja, az épületen belül a friss levegő a tömlőn kialakított nyílásokon jut ki és áramlik szét huzat keletkezése nélkül.

Túlnyomásos tömlőrendszer
Túlnyomásos tömlőrendszer

Termékismertető letöltése

Kapcsolódó téma: AIoT technológia a tejtermelésben