BouMatic RealTime SmartTag állatmonitoring
Valós idejű állatmonitoring

BouMatic RealTime SmartTag rendszer

Teljes körű megoldás egyetlen eszközzel!

Az állatok viselkedését (aktivitás, evés, kérődzés, mozgás, pihenés) folyamatosan figyelő rendszernek köszönhetően bármikor valós idejű egészségügyi pillanatképet kap a teheneiről.

Innovatív, megbízható és pontos rendszer, amely számos feladatot old meg

RealTime SmartTag
RealTime SmartTag rendszer

Aktivitásmérés

Az aktivitásméréssel a rendszer képes azonosítani az ivarzó teheneket, valamint azokat, amelyek egészségügyi ellátásra szorulhatnak. Az időben történt észlelésnek számottevő költségcsökkentő hatása van.

RealTime SmartTag
Aktivitásmérés

Inaktivitás figyelés

A rendszer képes azonosítani azokat a teheneket is, amelyek a megszokottnál kevesebbet mozognak (pl. több időt töltenek fekvéssel). Ez a fajta viselkedés általában egészségi problémára utal (pl. kialakuló sántaság), azaz az állatok egészségügyi ellátásra szorulnak.

RealTime SmartTag
Inaktivitás figyelés

Kérődzés-monitoring

A kérődzéssel töltött órák száma különböző viselkedés- és bánásmódok alapján számítható ki. Ez más egészségügyi paraméterekkel kombinálva segít a lehetséges egészségügyi problémák korai észlelésében, és a legmegbízhatóbb figyelmeztető jelzéseket eredményezi.

RealTime SmartTag
Kérődzés-monitoring

Egyedi azonosítás bárhol

Nincs szükség arra, hogy az azonosításhoz az állat átsétáljon a fejőházi azonosítóantenna hatósugarán, ami ideális megoldás üszőknél és szárazon álló teheneknél.

RealTime SmartTag
Állatazonosítás

Helyzetmeghatározás (opció)

Az istálló teljes hosszában és szélességében 15 méterenként jelzőállomások helyezkednek el. Miután megtörtént az istálló feltérképezése és a jelzőállomások kalibrálása, az utóbbiak folyamatosan továbbítják a nyaktag azonosítóját a központi antennának az egyes tehenek helyzetének kiszámításához. Ezzel meghatározható minden tehén helyzete az istállóban tablet, okostelefon vagy PC segítségével. Rengeteg munkaóra takarítható meg azzal, hogy nem kell „vaktában” megkeresni a teheneket. A térkép megosztható az inszeminátorral, az állatorvossal és a munkatársakkal, így könnyedén tudják teljesíteni a saját feladataikat.

RealTime SmartTag
Helyzetmeghatározási funkció